Гаранция на часовниците «ArmourLite» и «Isobrite»

Гаранция на часовниците «ArmourLite» и «Isobrite»

Здравейте,

 

Щастливи сме, че избрахте модел часовник от колекцията на «ArmourLite Watch Company». Устройството, което сте придобили ще ви служи вярно и предано в продължение на много години.

 

Вашият часовник е под гаранцията на «ArmourLite Watch Company» за период от двадесет и четири (24) месеца от датата на закупуване от оторизиран дилър/продавач при условията и сроковете на гаранцията.

 

Международната гаранция на «ArmourLite» покрива материалните и производствени дефекти съществуващи по време на покупката. По време на гаранционния период, представяйки валидна касова бележка от оторизиран дилър/продавач, вие ще имате правото на безплатно отстраняване на материалните и производствени дефекти. В случай че поправката не може да възстанови нормалните условия за ползване на вашия часовник, «ArmourLite Watch Company», по собствена преценка, ще го замени с часовник «ArmourLite» с идентични или подобни характеристики.

 

Гаранцията на производителя не покрива следното:

  • Нормалното износване и захабяване от времето на касата, коронката, стъклото, безела, батерията, каишката и покритието на металните компоненти;
  • Всякаква повреда на която и да е част от часовника възникнала от анормално или противоестествено ползване, липса на грижи, небрежност, неправилно ползване на часовника, несъблюдаване на ръководството за ползване, манипулацията на часовника от неоторизирани от «ArmourLite Watch Company» лица (например при подмяна на батерията, обслужване или поправка);
  • Часовници закупени от неоторизиран дилър/купувач.

 

Общи указания за грижа и поддръжка

 

EOL (End-Of-Life) режим при изтичане на времедействието на батерията – Някои кварцови механизми в часовниците, които предлагаме са снабдени с EOL индикатор за смяна на изтощена батерия. Електрическите вериги в часовниковия механизъм принуждават секундната стрелка да се придвижва хаотично, на тласъци. Това е предупреждение, че е нужно да смените батерията. Инсталирането на нова батерия възвръща нормалното функциониране на секундната стрелка и часовника.

 

Смяна на батерията – подмяната на батерията е нужно да бъде извършена единствено от оторизиран от «ArmourLite Watch Company» сервизен център, за да се осигури необходимото поставяне на уплътнителите на стъклото, задния капак или коронката, както и извършване на тестово налягане за водоустойчивостта на часовника.

 

Удължаване на срока на живот на батерията при съхранение на часовника – Когато не ползвате часовника, издърпайте коронката на 2-ра позиция, за да удължите живота на батерията.

 

Стъкло – В зависимост от модела вашият часовник е оборудван или с удароустойчивото стъкло «Armourglass», или със сапфирено стъкло. Стъклото «Armourglass» може да издържи екстремен натиск, докато сапфиреното стъкло е изключително устойчиво на надраскване. Повредено стъкло трябва да бъде заменено незабавно.

 

Водоустойчивост – Вашият часовник е водоустойчив и е тестван при налягане, което е посочено на циферблата или на задния капак на часовника. Часовник с водоустойчивост 50 м. е подходящ за дейности свързани с ежедневието ви – миене на ръце, къпане, пръски при дъжд, но без да бъде потапян под вода. Часовник с водоустойчивост от 100 м. или повече е подходящ за гмуркане. Важно! Винаги натискайте коронката докрай и я завинтвайте здраво, за да се получи херметично уплътнение с корпуса. Никога на вадете коронката от часовника, когато той е във влажна среда или под водата.

 

Кондензация – Никога не поставяйте часовника си под горещ душ, джакузи, сауна или хидромасажна вана. Комбинацията от екстремна горещина и вода би могла да причина загуба на водоустойчивостта на часовника. Освен това при резки температурни колебания би могло да се появи конденз под стъклото на часовника. Лекото замъгляване ще изчезне от само себе си и няма да засегне функционирането на механизма на часовника ви. Ако замъгляването не се премахне след 24 часа, часовникът е нужно да се сервизира.

 

Почистване на часовника – Изплакнете часовника си с прясна вода, в случай че е бил изложен на солена вода или химикали (плажно масло, разредители, препарати за миене, парфюми, козметични препарати и пр.), за да се избегне повреда на верижката/каишката, корпуса или уплътненията.

 

Удари - Въпреки че полагаме всички усилия да гарантираме, че вашият часовник е проектиран да издържа удари при нормалното му използване, молим ви да избягвате излагането му на тежки удари.

 

Моля, регистрирайте вашия часовник /сериен номер на часовника/ на www.armourlite.com/register

 

Сервизният център на часовниците се намира в град София - часовникарско ателие "Прецизност" с ръководител инженер Георги Милчев. В случай че батерията на часовника се изтощи в рамките на 6 месеца от датата на закупуването му, то тя ще ви бъде сменена безплатно. В случай че не сте от София, е необходимо да изпратите устройството си чрез куриер до посочен от нас адрес.