Дефиниция за тактически военен часовник

29 декември 2019
Дефиниция за тактически военен часовник

Независимо дали сте кадрови военнослужещ, полицай, ловец или просто любител на активния отдих в планината, притежаването на тактически военен часовник може само да ви бъде от полза при извършване на професионалните ви задължения или при практикуването на хобито си – просто обикновеният ръчен часовник не би могъл да издържи неблагоприятните условия, в които се налага да действате.

 

Лъскавите и нецелесъобразно проектираните часовници могат единствено да ви попречат при осъществяване на компетентностите ви – ето защо ние смятаме, че ви е нужен часовник, който може да се справи при сурови и тежки условия. Тактическият военен часовник трябва да бъде едновременно издръжлив и здрав, както и практичен по отношение на дизайна си. Военният часовник може да увеличи способността ви да синхронизирате движенията с вашата част, както и да се адаптирате към средата около вас. Освен за професионални цели, тактическите часовници са подходящи и за туризъм, алпинизъм, пътешествия и други дейности на открито.

 

Тактическият часовник отдавна е важен компонент от екипировката на хората извършващи дейност на открито. Прецизният хронометраж на военния часовник може да ви позволи да синхронизирате по-добре действията си с вашите колеги.

 

Няколко са функциите, на които трябва да се обърне внимание при покупката на военен ръчен часовник, който е изключително практичен за дейност на открито:

  • Здравина и издръжливост: Повечето военни часовници са с корпуси подсилени с карбонови нишки, тъй като този материал е здрав и същевременно лек. Истинският тактически военен часовник трябва да може да се справи с тежък предмет, който по някакъв начин попада в корпуса и циферблата на часовника – при удари, движение на ръката и т.н. Здравината – това отличава тактическите военни часовници от останалите им събратя.
  • Дълъг срок на живот на батерията: продължителният срок на експлоатация на батерията е от съществено значение за хората извършващи дейност на открито.
  • Стъкло с антирефлексно покритие: това е прозрачен слой покритие поставен от вътрешната страна на стъклото. Идеята е да се подобри четимостта, като същевременно не се компрометира прозрачността на стъклото. Стъклото с антирефлексно покритие елиминира  „огледалния ефект“, което позволява по-добър контраст и премахва отблясъците.
  • Удароустойчивост: неизбежно е часовникът ви да не понесе удари по време на преходи на открито. Удароустойчивостта ще помогне на часовника ви да остане функционален дори и в сложни природни условия.
  • Водоустойчивост: Според стандарта на британската армия един часовник може да бъде приет за военен само, в случай че е водоустойчив и е пригоден за функциониране в сложни климатични условия - като зимни и тропически бури, кал, тиня, влага и прах. Военните часовници са длъжни да имат ниво на водонепроницаемост не по-малко от 3 атмосфери (3 BAR), което означава, че може останете под вода на дълбочина 30 метра за дълъг период от време без каквито и да е било щети за часовника.
  • Тритиева подсветка: тази подсветка е предпочитана в производството на военни часовници, тъй като осигурява естествено осветление без да се разчита на каквито и да е батерии. Светлината, която се произвежда от трития, може да издържи до 50 години!

Това, което ние ви предлагаме са практични и здрави военни, дайверски и алпинистки часовници, които се отличават с изключителна издръжливост и прецизно отмерване на времето!


Как да пренощуваме в палатка при зимни условия?15 октомври 2019

Ще ви представим няколко проверени способи, които ще ви позволят къмпингуването в планината да се превърне в незабравимо приключение дори и ако атмосферните условия са неблагоприятни. В противен случай рискувате вашият дългоочакван туристически преход да се превърне в нескончаемо броене на минутите до разсъмването, придружено със звучно тракане на зъби от студ.

прочети още