«ArmourLite»: най-удароустойчивите тритиеви военни и спортни часовници!

22 януари 2020
«ArmourLite»: най-удароустойчивите тритиеви военни и спортни часовници!

Хронографи или автоматични, механични или кварцови – тези часовници са предвидени да издържат на най-екстремните условия, в което и кътче по света да се намирате. Днес най-удароустойчивият военен и спортен часовник има само едно име: «ArmourLite». Изработени с корпуси от неръждаема стомана 316L, каучукови уплътнения, коронки на винт, проектирани за гмуркане до 200 метра, както и еднопосочно въртящи се дайверски безели, часовниците на «ArmourLite» са в състояние да издържат на суровите изпитания на всяко едно предизвикателство. Успешно прилагайки технологията с тритиеви тръби на швейцарската компания «MB-Microtec», всеки часовник на «ArmourLite» предлага удобство и леснота при разчитането на времето само с един поглед, независимо дали е ден или нощ.

 

Стрелките и цифровите маркери представляват малки, самосветещи, херметически затворени тръбички с газообразен тритий, чиято повърхност е покрита с тънък слой фосфоресциращ материал - стронциев алуминат. Електроните на трития реагират непрекъснато с фосфоресциращия материал, превръщайки електрическата енергия в светлина, което позволява на потребителя лесно да разчете времето само с един поглед, дори и в най-голямата тъмнина. Тази безопасна и надеждна технология за осветяване не изисква батерии и действа безупречно повече от 20 години.


Как да пренощуваме в палатка при зимни условия?15 октомври 2019

Ще ви представим няколко проверени способи, които ще ви позволят къмпингуването в планината да се превърне в незабравимо приключение дори и ако атмосферните условия са неблагоприятни. В противен случай рискувате вашият дългоочакван туристически преход да се превърне в нескончаемо броене на минутите до разсъмването, придружено със звучно тракане на зъби от студ.

прочети още