1876. Спомени на съвременници

Цена: 14,99 лв.
+ -
Моля, изберете:

За Априлското въстание са написани десетки академични книги. Повечето издания обаче изразяват гледната точка на своите автори или носят белезите на една или друга историческа школа. Сякаш все по-рядко човек може да открие истината за въстанието, представена не от днешен изследовател, а от свидетелства на участниците в епопеята или техни съвременници. Точно това предлага тази книга.

 

Следващите страници ще ви отведат в бунтовната пролет на 1876 година, когато из българските земи обикалят съзаклятници, революционни идеи се обсъждат по тайни събрания, мирни селяни леят куршуми в нощите, черешовите дънери стават на оръдия, а дори и детските игри придобиват боен характер.

 

Освен като исторически извор, тази увлекателна книга може да се използва и като хронология на събитията - подготовката, сраженията в революционните окръзи, жестокото потушаване, кланетата, както и международния отзвук, без който едва ли толкова скоро щеше да се стигне до паметната 1878 и сбъдването на българския блян. А когато затворите кориците на „1876. Спомени на съвременници“, вие ще усетите как тази епопея, започнала в мрак и тъмнина, очертава заветния път към свободата.

 

Автор - Стоян Тачев

Издателство - "Би 93" ООД

Година на издаване - 2018 г.

Корици - меки

Страници - 192

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!